Het Rijk der Velotariërs

De Velotariër is voortdurend op zoek naar straffe fietsers, inspirerende fietsverhalen, aankomende fietsactiviteiten, originele fietsinitiatieven of leuke foto’s. Pas je zelf ergens in dit rijtje, of ken je zo’n fietsers? Laat het dan weten. Foto’s, filmpjes, verhalen, gedichten, boetseerwerkjes… mail het met hopen naar ons Velotariaat, of post iets op fietsboek. Hieronder enkele foto’s die in mijn mailbox werden gedropt.

Vélos

veloosweb
Deze foto is genomen in Snellegem, West-Vlaanderen. Verkeerscommunicatie in het lokale dialect! (Foto: Marieke Verhaeghe, Brugge)

Naar de winkel

lucreceweb
Of het nu een bak Westmalle, Chimay of Rodenbach is, Lucrèce Decostere vervoert het met gemak van de winkel naar haar café in het West-Vlaamse Moen. In een fietskar, of zelfs op de bagagedrager. En dan in eerste versnelling en soms rechtstaand op de pedalen naar huis. Een cafébazin met stevige kuiten!

Met de plooifiets op citytrip

Luikweb
“We kicken op onze Brompton en nemen hem mee op citytrip … hij geeft ineens een ongekende vrijheid en zin om van de platgetreden paden af te wijken. Bovendien kijken andere hotelgangers hun ogen uit als je met het opgevouwen pakketje in de lift stapt.” (Foto: Marleen Wauters, Antwerpen)

Homemade fietskar

DSC01907web
“Mijn man heeft zelf een fietskarretje ineen gestoken en daar zijn al veel dingen mee vervoerd, waaronder platen om de keuken te renoveren, twee werkbladen , boodschappen en onlangs nog plantjes voor de tuin. Telkens als we ergens staan om met het karretje zaken te vervoeren, komt er wel iemand vragen of dit zelf gemaakt is en of dit praktisch is.” (Foto: Frie Wyn, Antwerpen)

Met vier op één fiets naar school

kindertandemweb
“Mijn kinderen vinden het heerlijk om fietstochten met onze kindertandem te maken! En om naar school te gaan, hangen we er nog een aanhangfiets achter zodat het neefje ook mee kan :-)” (Foto: Anneleen Monsieur)

Fietsen met stijl

emanuelweb
“Dineren in een goed restaurant met aangepaste kledij kan ook per fiets.” (Foto: Emanuel Ramoudt, Gent)

Safety First

joachim
“Gespot in het fietsrek. Fietsveiligheid kan blijkbaar ver gaan, bijvoorbeeld met plastic airbags op je kader!” (Foto: Joachim Nijs, Antwerpen)

Houten leenfietsjes

Knappe houten leenfietsen tegen de gevel, dan weet je dat je hotel smaak heeft! Foto van Jelena Kovačević, genomen bij Banks Mansion in Amsterdam.
“Knappe houten leenfietsen tegen de gevel, dan weet je dat je hotel smaak heeft!” Foto van Jelena Kovačević, genomen bij Banks Mansion in Amsterdam.

Made in VTI

20120608 Vive le velo(60)
20120608 Vive le velo(17) Een fiets met houten kader “Made in VTI-Torhout” Dezelfde leerlingen maakten eerder ook al de tafel voor het één-programma Tour 2012.