Familieportret in fietsplaatjes

Gisteren ben ik 29 jaar geworden. Het moment om de familiejuwelen door te geven, dacht mijn vader. Geen edelmetaal, maar zijn collectie kleurrijke fietsplaatjes. Gespaard vanaf zijn allereerste communiefiets in 1967 tot bij de afschaffing van de West-Vlaamse rijwielbelasting in 1987.

Let op het jaar 1983, dat twee opvallend ongeschonden fietsplaatjes telt. 1983 is het jaar waarin mijn ouders zijn gaan samenwonen – vandaar de twee plaatjes – en het binnenshuis te druk hadden met het maken van mij – vandaar vermoedelijk het ongeschonden karakter ervan. Het pronkstuk van de collectie is een honderd jaar oud fietsplaatje van mijn overgrootvader uit 1913.

Nog dit, hoezeer ik ook verliefd ben op deze collectie, en hoe graag ik ze zie hangen aan mijn muren, het is goed dat ze daar hangt, en dat de rijwielbelasting vandaag is afgeschaft.

fietsplaatjes4

fietsplaatjes3

fietsplaatjes2

CategoriesNiet gecategoriseerd

Comments are closed.